Praktijk

theorie

Je kunt sinds 2013 met 16,5 jaar beginnen met je AUTO rijlessen en op je 17e mag je je praktijk examen doen!

Voordat je je praktijk examen kunt doen, moet je in het bezit zijn van een theorie certificaat! Je kunt wel beginnen met lessen zonder theorie certificaat.

Je mag zelf beslissen waar je opgehaald wenst te worden, dit mag thuis, van je werk, school of op het treinstation. Mits het omstreeks Drachten ligt of in overleg.

De eerste keer als je rijles krijgt, meestal je proefles, zal bestaan uit het kennis maken en om te kijken hoeveel rijlessen je globaal nodig hebt om je praktijk examen succesvol te behalen.
Het vertrouwen wat jij in de instructeur/instructrice nodig hebt is natuurlijk van het grootste belang om tot goede resultaten te komen. Door in de proefles ruim de tijd te nemen kan er een goed advies volgen.

Waarna je samen met je instructeur/instructrice een planning kunt maken in welke periode je je rijbewijs graag wilt behalen.
Dit kan bijvoorbeeld ingedeeld worden in:
- blokuren van 2/3 of 4 uren
- 1 keer in de week of vaker
- Spoedcursus
- Geen lange wachttijd!

De eerste rijlessen is in je eigen (vertrouwde) omgeving, daarna gaan we lessen in Heerenveen, omdat je hier je praktijk examen gaat afleggen.

Tussen Tijdse Toets

Een extra optie (een echte aanrader) is het doen van een Tussen Tijdse Toets, dit is een soort proef examen die wordt afgenomen door een examinator (meestal dezelfde als op je echte examen). Die geeft tips mee voor je echte examen.
Ook kun je vrijstelling krijgen voor de bijzondere verichtingen, deze hoef je dan niet meer te doen op het examen zelf!